Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ...ΨΕΜΑΤΑ?

Πολλά διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες και ακόμη περισσότερα ακούστηκαν για τα γεγονότα αυτά, που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν το κέντρο της Αθήνας χωρίς για ακόμη μια φορά να πάρουμε ικανοποιητικές απαντήσεις.

Και πάλι πολλά ήταν τα πρόσωπα που παρέλασαν από τις οθόνες μας στα τηλεοπτικά δελτία και στις ενημερωτικές εκπομπές, λέγοντας ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς να δίνουν την πρέπουσα σημασία στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε τα φετινά Χριστούγεννα και που στάθηκε αφορμή μια ολόκληρη γενιά να ξεσηκωθεί με ένα τρόπο άνευ προηγουμένου και να κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας και όχι μόνο, επί μια ολόκληρη εβδομάδα. Όλοι αυτοί οι νέοι, μαθητές, φοιτητές αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, διαμαρτυρήθηκαν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως λένε για τα χαμένα τους όνειρα, για το μέλλον που νιώθουν πως δεν έχουν και σαφώς για την παντελή απουσία της κυβέρνησης όχι μόνο στα γεγονότα αυτά αλλά και στα υπόλοιπα σκάνδαλα που αντιμετωπίζει η χώρα τους τελευταίους μήνες.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα που η πόλη μας κυριολεκτικά είχε πάρει φωτιά, όλοι οι Έλληνες είχαμε έντονα στο μυαλό μας την εικόνα ενός ακυβέρνητου πλοίου που βυθιζόταν σιγά σιγά και ο καπετάνιος του, ο πρωθυπουργός κύριος Κώστας Καραμανλής, το είχε εγκαταλείψει απ΄την αρχή στη μοίρα του ή τουλάχιστον είχε κάνει πίσω με τα γεγονότα να τον ξεπερνάνε.

Τώρα κάμποσες μέρες μετά και έχοντας όλοι καθαρότερο μυαλό και σκέψη για να εξηγήσουμε όλα αυτά που έλαβαν χώρα στον τόπο μας, κάνοντας μια αναδρομή βλέπουμε παντού συγκάλυψη και ψέματα να μας βομβαρδίζουν από όλες τις κατευθύνσεις και να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ψέματα του αστυνομικού που αφαίρεσε την ζωή του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια εκείνο το βράδυ του Σαββάτου. Ψέματα από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος δεν δίστασε να σπιλώσει ακόμη και μεταθάνατον την μνήμη του άτυχου παιδιού προκειμένου να υπερασπιστεί τον πελάτη του, με συκοφαντίες που διαψεύστηκαν από την οικογένεια του νέου, από τον περίγυρό του και από το ίδιο το σχολείο στο οποίο φοιτούσε. Νομίζαμε ακόμη πως τουλάχιστον ξέραμε και είχαμε μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιοι είναι οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, γνωστοί-άγνωστοι ή κουκουλοφόροι, όπως θέλετε πείτε τους, που επί μέρες έκαιγαν και έσπαγαν την Αθήνα αλλά τελικά για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε την πλάνη στην οποία πέσαμε, μόλις είδαμε το βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο όλοι μαζί αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συνομιλούν ήρεμα και περπατούν μαζί.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν οι νέοι και γενικά οι πολίτες μιας χώρας έπειτα από όλα αυτά να εμπιστευτούν τους ανθρώπους που τους κυβερνούν? Πώς να μην διαμαρτύρονται όλοι κατεβαίνοντας στους δρόμους και παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο? Τι να απέγινε άραγε η υπόθεση Ζαχόπουλου που για μήνες μας είχε απασχολήσει? Τι άλλα στοιχεία άραγε ήρθαν στο φως σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ αφού όπως τόσα και τόσα άλλα συγκαλήφθηκαν τόσο μεθοδευμένα και με απερίγραπτη μαεστρία? Πολύ φοβάμαι οτι αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει η στιγμή που για ακόμη μια φορά θα αναρωτηθούμε : Τι να απέγινε άραγε εκείνος ο αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ το 15χρονο παλικάρι? Άραγε να τιμωρήθηκε όπως του άξιζε......?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου