Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Κινητοποιήσεις και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, χωρίς να λείπουν και αυτή τη φορά οι εντάσεις και τα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε πεδίο μάχης, αφού άντρες της αστυνομίας συγκρούστηκαν με νεαρούς, απαντώντας στις πέτρες και τα νεράντζια με δακρυγόνα. Ζημιές σημειώθηκαν και πάλι σε τράπεζες και μερικές επιχειρήσεις, αλλά σε μικρότερη κλίμακα αυτή τη φορά. Οι μικροεντάσεις δεν έλειψαν και στην συμπρωτεύουσα όπου εκεί είχαμε 88 προσαγωγές, ενώ στην Αθήνα ο αριθμός έφτασε στις 277, εκ των οι 140 έγιναν συλλήψεις. Ανάμεσα στους νεαρούς εκτός από Έλληνες, υπήρχαν Πολωνοί, Γάλλοι, Αλβανοί, Ισπανοί κ.α.

Συνολικά 50 σχολές σε όλη την χώρα τελούν υπό κατάληψη, συμπεριλαμβανομένης της Νομικής Αθηνών, της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα τα γεγονότα έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου